Velkommen til Europa

Der er simpelthen ingen måde at rejse rundt i Europa og ikke blive forvirret af sin naturlige skønhed, episke historie og blændende kunstnerisk og kulinarisk mangfoldighed.

Kulturarv
Europas næsten uhåndterbare væld af attraktioner er dets største single-tegning: demokratiets fødested i Athen, renæssancens kunst i Firenze, de yndefulde kanaler i Venedig, den napoleoniske pragt i Paris og det flerlagede historiske og kulturelle lærred i London. Mindre indlysende, men ikke mindre imponerende attraktioner omfatter mauriske paladser i Andalusien, den fascinerende øst-møder-vestlige bryg af Istanbul i Tyrkiet, majestætet af omhyggeligt restaurerede kejserlige paladser i Ruslands tidligere hovedstad Sankt Petersborg og det igangværende projekt af Gaudís La Sagrada Família i Barcelona .

Glorious Scenery
På trods af dens befolkningstæthed opretholder Europa en spektakulær natur: robuste skotske højland med glens og lochs; Norges fabelagtige fjorde, tilsyneladende hugget til kæmpe perfektion af giganter; Loire-vinhøstede dale og de steppe-lignende sletter i det centrale Spanien. For strande, tag et kredsløb af Middelhavets nordlige kyst, hvor strandferier blev praktisk taget opfundet. Eller strejke ud til mindre kendte, men alligevel smukke kystområder som Østersøen og Sortehavet. Bjergelskere bør lede til Alperne: De marcherer over Centraleuropa i Frankrig, Schweiz, Østrig, Norditalien og Lille Liechtenstein.

Løft et glas
Skål! Salud! Prost! Cin cin! À votre santé! Europa har nogle af de bedste natteliv i verden. Globalt berømte DJ’er holder festen i London, Berlin og Paris, som også tilbyder førsteklasses underholdning, især teater og levende musik. Andre nøglepladser til natteliv med høj energi omfatter Moskva, Beograd, Budapest og Madrid, mens de, der holder øje med noget mere hyggeligt, kan tilføje Dublins pubber eller Wiens cafeer til deres rejseplan. Fortsæt med at feste på kontinentets gader på en lang række festivaler, fra byparader, der deltager af tusindvis til koncerter i et gammelt amfiteater.

Storslåede menuer
Når du har krydset de store museer, panoramaudsigt og energisk natteliv, hvad er der tilbage? En chance for at forkæle et kulinarisk eventyr for at slå alle andre. Hvem vil ikke have snack på pizza i Napoli, Souvlaki i Santorini eller endda haggis i Skotland? Men vidste du også, at Storbritannien har nogle af de bedste indiske restauranter i verden; at Tyrkiet’s doner kebab er en vigtig del af nutidig tysk madkultur; og at i Holland kan du klappe på en indonesisk rijsttafel (risbord)? Europas mangfoldighed og globale rækkevidde er dens trompetkort.