Velkommen til Asien

Fra de nomadiske steppes i Kasakhstan til Hanoi’s frenetiske gader er Asien et kontinent, så fuld af intriger, eventyr, trøst og åndelighed, at den har fikserede og forvirrede rejsende i århundreder.

Gamle civilisationer
Dette kontinent har bidraget med et skuespil af skurke og helte til global historie. De fleste af de betydelige resultater i den moderne verden havde deres barndom i Asien. Historiske handelsruter skåret over episk terræn som ekspanderende imperier konkurrerede om at handle varer og ideer i hele kontinentet og videre. Asiens ambitiøse civilisationer gav i sidste ende anledning til nogle af verdens mest revolutionerende ideer og vigtig teknologi. Gamle vidundere og hellige rum er væld over hele kontinentet, fra Kinesiske Mur og templerne i Angkor til mindre kendte vidunder i Myanmar, Nepal og Afghanistan.

Vast Landskaber
Fra de sublime kystlinjer til snedækkede bjerge holder den majestætiske Mekong-flod til vildtlevende jungle, asiatiske landskaber en umiddelbar og livlig atmosfære, der fanger og fortryller. Uendelige udvidelser af ørkenen strømmer ned fra ugjestmilde bjerge, som igen giver plads til tilsyneladende uigennemtrængelige skove. I et land, hvor tigre stadig bevæger sig fri (dog langt fra støjende turister), fortsætter naturen med at være drivkraften i mange folks liv. Næsten hvert klima på kloden er repræsenteret her; Tag en tur over Gobi’s buktedyner eller sol dig selv på de sydkinesiske sandstrande tropiske øer.

Mad at leve af
Er der noget større spisested end Asien? Kontinentet har eksporteret sine køkkener verden over: Indiens røde varme karriretter, Kinas saftige dumplings, Vietnams dampkoger med pho suppe og Thailands hakkeplader af tai (pad Thai) nudler er kendt og elskede over hele kloden. At spise her kan være både en glædelig og kaotisk affære: gafler er forladt til fordel for fingre eller spisepinde og mad er nydt med uovertruffen velvære. Uanset om man sætter sig ned for et Michelin-stjerne måltid i en af ​​Singapores fineste restauranter eller trækker op en plastikstol på en Bangkok-gade, vil sultne rejsende aldrig kede af mangfoldigheden af ​​Asiens køkkener.

Glimp af fremtiden
Gleaming skyskrabere, der springer magnetiske tog, skinnende smartphones: i Asien er fremtiden nu. Kina oplader sin vej ind i det 21. århundrede, hvor økonomien udvikler sig i et spændende tempo, mens Sydkorea kan prale med nogle af de hurtigste internethastigheder i verden, og Indien er et knudepunkt i voksende teknologi. En frenetisk buzz omgiver by Asien: mode, kultur og forretning i kontinentets metropoler udfordrer let de største europæiske og amerikanske byer til deres status som globale hubs. Denne evigt udviklede modernitet kan skabe nogle utrolige specielle rejseoplevelser: se rismarker blinke fra et højhastighedstog, hent en skinnende ny bærbar computer på et Hong Kong-elektronikmarked eller gå til en robot cabaret show i Japan.