Velkommen til Afrika rejseguide


Afrika. Der er ingen steder som på jorden for dyreliv, vilde lande og rige traditioner, der udholder. Forbered dig på at blive forelsket.

Naturlige skønhed
Uanset om du er en brede øjet første timer eller en hyppig besøgende, kan Afrika ikke undlade at komme under din hud. Det lærred, som kontinentets episke historie er skrevet på, er i sig selv forbavsende og grund nok til at besøge. Fra den tropiske regnskove og den glorværdige tropiske kystlinie i Centralafrika til Namib-ørkenens ripplende klitter, fra signatur savannen i Serengeti til skumle bjerge, grønne højland og dybe gylder, der markerer Great Rift Valley’s kontinentale passage – hvor som helst du finder dig selv på dette store smukke kontinent, Afrika har få kammerater når det kommer til naturlig skønhed.

New Africa
Fortiden holder sit hold over mange afrikaners liv, men lige så mange har omfavnet fremtiden og skabt kreativitet og raffinement til kontinentets byer og bycentre. Nogle gange er dette New Africa udtrykt i en kreativ bevarelsesøgning efter løsninger på kontinentets miljøproblemer eller i en iver for at bryde fri af de restriktive kæder fra fortiden og omdanne oplevelsen af ​​rejsende. Men lige så ofte tager moderne afrikanere alt, der er nyt og smelter det på det bedste af det gamle.

Det antikke Afrika
På dette kontinent, hvor mennesker først blev til stede, binder told, traditioner og oldtidens rituer afrikanere til generationer og forfædre tidligere og til den kollektive hukommelse af utallige mennesker. I mange landdistrikter kan det føles som om den moderne verden aldrig kunne være sket, og de er alle bedre for det, og gamle måder at gøre ting på – med en vis nåde og høflighed, gæstfrihed og fællesskabsånd – overlever. Der er tidskendte ceremonier, musik, der går tilbage til Afrikas gyldne imperier, og masker, der fortæller historier om åndelige verdener, går aldrig tabt. Velkommen til Old Africa.

Wildlife Bonanza
En Noas ark af dyreliv bringer Afrikas landskaber til livs, med en håndgribelig og undertiden dybtgående mystisk tilstedeværelse, der tilføjer så meget personlighed til afrikansk vildt. Så mange af de store dyr, herunder elefanter, flodheste og løver, kalder Afrika hjem. At gå på safari kan være noget af en rejsekliché, men vi er endnu ikke at finde en rejsende, der har set dyrelivsverdenen i bevægelse i Masai Mara, så de episke kampe mellem rovdyr og bytte i Okavango Delta eller kommunikeret med gorillaer og surfing flodheste i Gabon og er ikke blevet reduceret til en ekstatisk tilstand af barnlige vidunder.

 

Ingen glemmer deres første syn på en af de store fem: en elefant, ører flapping og bagagerum opvokset, eller de gule øjne med en løvehov. Men for mig er det ofte de mindre væsner, der beordrer min opmærksomhed: Muggbaglen ruller sin pris mod dens hul eller den spektakulære blå flamme i en lilla-brystet rulle. Dette er Afrika.”-Hilary Bradt

Afrika, mere end noget andet kontinent, har fanget fantasien fra britiske opdagelsesrejsende og rejsende, da Henry Morton Stanley havde tillid til at udbryde “Dr Livingstone, formoder jeg?” På kysten af Tanganjikasøen. Afrikas fulde skala er en tiltrækkende attraktion for dagens feriegæster. Der er store områder, der er næsten uudforskede, men lige så er der områder, der i et århundrede har været vært for turisterne, der kommer til at se sine berømte dyr. Gæstfrihed overfor fremmede er et af Afrikas mest tiltalende karakteristika.

Afrikas hovedattraktion er naturligvis dyrelivet, men selv om der ikke var nogen vilde dyr i Afrika, ville der stadig være et uendeligt antal grunde til at besøge: de usædvanligt farverige stammefolk, dykning og snorkling i Det Indiske Ocean og vandreture stier (herunder de scaling det højeste tropiske bjerg i verden, Mount Kilimanjaro). Hvis strande er dine ting, er der hvide sand i Zanzibar eller de endeløse strækninger af stranden i Mozambique, hvor du kan svømme med hvalhajer. Centralafrika har floder til at flyde ned og utallige miles af regnskov, der skjuler truede dyr som gorillaer og okapi. Nordafrika har sine romerske ruiner, og Vestafrika har det hele: strande, dyreliv og stamkulturer. Så er der de indiske oceaner: Madagaskar med dets unikke dyreliv og mere fantastiske strande i Mauritius og Seychellerne.

“Mit Afrika – den, jeg blev forelsket i – ligger i Masai’s høje land, hvor Kenyas Masai Mara nationale reserve møder Tanzanias Serengeti National Park. Det er fornemmelsen af plads og frihed, der kommer til mig, de store horisonter, bakkerne, der genlyder løvens røvle og følelsen af at du kan køre hele dagen på tværs af sine bølgende græsarealer og aldrig komme til slutningen af det.”

  • Brian Jackman, forfatter af Bradt’s Marsh Lions og Savannah Diaries

Helt bemærkelsesværdigt – bortset fra lokalt producerede bøger om Sydafrika og Kenya – udgivet Bradt den første guidebog til Afrika. Denne vandreregion, Backpackers ‘Africa, blev udgivet i 1977 og gik i fire udgaver, der løb parallelt med Bradts voksende række detaljerede bøger om de mest besøgte lande i regionen. Vores liste over vejledninger til både populære og “vanskelige” lande dækker over 70% af det afrikanske kontinent, og de fleste af disse 40 eller så guider er de eneste enkeltstående lande, der er tilgængelige. Faktisk har vi fire gange større dækning af Afrika end nogen anden guidebog udgiver.

Afrikas oplagte appel er ikke den eneste grund til, at Bradt har fokuseret så tæt på regionen. Vi har også været motiveret af ønsket om at hjælpe lande med at komme sig tilbage fra borgerlige stridigheder for at komme tilbage på deres fødder og er stolte over, at Bradt guides har spillet en rolle i at opmuntre turismen til destinationer som følge af uro.

Efter folkemordet i 1994 kom Rwandas turistindustri næsten i stå; men landet havde straks sin indtægt for at komme sig. Bradds Rwanda spillede – og fortsætter med at spille – en afgørende rolle i den vellykkede genopbygning af Rwandas turisme. Det var rørende at vide, at bogen også blev brugt af rwandere selv, vender tilbage fra eksil til et hjemland, mange af dem aldrig havde kendt.

 Janice Booth, originalforfatter af Rwanda: The Bradt Travel Guide

Der er to eksempler her – Rwanda og Mozambique – begge er nu almindelige turistmål. Men der er andre nationer med meget at tilbyde den mere eventyrlystne turist, som stadig kæmper for at genvinde deres tidligere besøgsantal: Angola med sin kyst og dyreliv; Congo, med sine bjerggorillaer og smukke landskaber; Sierra Leone, med sine strålende strande; og endda Somaliland, så ofte forvirret med Somalia, som modigt overlever som et demokrati, der ikke anerkendes af det meste af verden. At være den første til at fortælle verden at sådanne steder er sikre og inspirerende for turister er risikabelt, men viser vores tro på, at turisme kan og bør være en magt til godt.

Den anden grund til vores fokus på dette kontinent ligger i vores forfatter, Philip Briggs, som er baseret i Sydafrika. Philip skrev til Hilary Bradt i 1988 og tilbød at skrive en guide til hans yndlingsregioner på kontinentet, Øst- og Sydafrika. Da bombshell nyhederne kom igennem i 1990, at præsident de Klerk slap Nelson Mandela og anerkender ANC, kontaktede Hilary Philip og bad ham om at udarbejde en vejledning til det “nye” Sydafrika. Det var en umiddelbar bes
Send feedback